Καμιά φορά ψάχνουμε να βρούμε τον «σωστό χρόνο» για να κόψουμε παραφυάδες στο μελισσοκομείο μας. Ο σωστός χρόνος για κάποιους είναι η Άνοιξη, για κάποιους άλλους το Φθινόπωρο και για μια μικρή μερίδα μελισσοκόμων είναι το καλοκαίρι. Όμως ο «σωστός χρόνος» καμιά φορά εξαρτάται από τις διαθέσεις του μελισσιού. Αν για παράδειγμα ένα μελίσσι μας παρά τις δικές μας προσπάθειες καταστροφής των βασιλικών κελιών, εξακολουθεί να έχει τάση σμηνουργίας, τότε γι αυτό το μελίσσι ήρθε ο «σωστός χρόνος» για να διαιρεθεί, άρα να αποδυναμωθεί και να πολλαπλασιαστεί προς όφελος όχι της φύσης, αλλά του μελισσοκόμου. Στο επόμενο βίντεο παρακολουθείστε πώς ο μελισσοκόμος κόβει παραφυάδες από μελίσσι που επιμένει να σμηνουργήσει και μάλιστα σε τριπλοκυψελίδιο.
Tags
Μελισσοκομία