Νέο προϊόν της ANEL: Πώς λύνει ένα κοινό πρόβλημα


 

Νέο καινοτόμο προϊόν της ANEL! Αυτή είναι η νέα θύρα Εισόδου, Τροφοδοσίας & Αερισμού της ANEL.
Πολλαπλές χρήσεις με ένα μόνο ΚΛΙΚ! 
•Σήτα αερισμού.
•Αν περιστρέψετε τον μηχανισμό, με ένα μόνο ΚΛΙΚ, μετατρέπεται σε μια μικρή είσοδος για τις μέλισσες.
•Αφαιρέστε τον μηχανισμό και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως μια μεγάλη είσοδο ή ως θύρα τροφοδοσίας.

Η νέα θύρα διαθέτει μεντεσέ και ανοίγει πλαγίως. Συνιστάται η θύρα να ανοίγεται με το ξέστρο (στα αγγλικά το λένε απλά μελισσοκομικό εργαλείο) καθώς κρατάμε κόντρα από πάνω, ή με τους αντίχειρες. Καθώς η θύρα ανοίγει πλαγίως δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει από τον αέρα. Τοποθετώντας το καπάκι της θύρας σε γωνία 90ο από το σώμα της μπορούμε να την αφαιρέσουμε. Αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο γιατί χωρίς το καπάκι ένας πιθανός κλέφτης θα χρειαστεί ειδικό εξοπλισμό.


Η νέα θύρα Εισόδου, Τροφοδοσίας & Αερισμού της ANEL μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ως θύρα τροφοδοσίας των μελισσών στο καπάκι, ως αερισμός ή είσοδος μπρος και πίσω στο καπάκι, ως μικρή είσοδος στο πλάι της κυψέλης προστατεύοντας τις μέλισσες από πιθανούς εχθρούς, ως αερισμός των μελισσών ή ως μεγάλη είσοδος στο πλάι. Μια εναλλακτική είσοδος για το μελίσσι είναι πολύ σημαντική. Σε περίπτωση λεηλασίας αφήνουμε την μικρή είσοδο ανοιχτή ώστε να εισέρχονται λίγες μέλισσες ταυτόχρονα και να μπορούν οι εισβολείς να αντιμετωπιστούν ευκολότερα. Κλείνοντας την μπροστινή είσοδο οδηγούμε τις μέλισσες στην εναλλακτική είσοδο την οποία ήδη γνωρίζουν. Για ακόμη πιο δραστικά μέτρα αν θέλουμε να αποτρέψουμε τη λεηλασία, απλά σφραγίζουμε τις θύρες στο καπάκι.


Άλλα παραδείγματα χρήσεων της Νέας Θύρας της ANEL. Την άνοιξη αν θέλουμε να προσθέσουμε έναν δεύτερο όροφο στη κυψέλη, είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε μια δεύτερη είσοδο στον πάνω όροφο για την αποσυμφόρηση του μελισσιού. Μια δεύτερη είσοδος βοηθά επίσης τις μέλισσες να συλλέγουν ευκολότερα τροφή και να την αποθηκεύουν, ειδικότερα με τη χρήση διαφράγματος. Επίσης, την ‘Άνοιξη εάν έχουμε ένα μελίσσι με δέκα πλαίσια που σμηνουργεί, μπορούμε να το διαχωρίσουμε σε δύο διαφορετικά σμήνη. Τα μισά πλαίσια θα μεταφερθούν σε ένα νέο όροφο. Χρησιμοποιούμε ένα ύφασμα για να καλύψουμε τις φερομόνες ώστε να μην αναμιχθούν και ένα διάφραγμα ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι δύο βασίλισσες. Τοποθετούμε το νέο όροφο πάνω από τον παλιό. Το παλιό μελίσσι χρησιμοποιεί την μπροστινή είσοδο, ενώ το νέο χρησιμοποιεί αυτήν στο πίσω μέρος της κυψέλης.
Αν θέλουμε να έχουμε δύο σμήνη σε ένα μόνο όροφο, μπορούμε να παρέχουμε στα μελίσσια μας δύο ανεξάρτητες εισόδους στα πλαϊνά της κυψέλης. Τα κρατάμε διαχωρισμένα με τη χρήση ενός κάθετου διαφράγματος της ANEL. Μπορούμε επίσης να έχουμε τρία διαφορετικά σμήνη σε μια κυψέλη με τη χρήση δύο κάθετων διαφραγμάτων. Αυτό το μελίσσι χρησιμοποιεί την δεξιά είσοδο. Αυτό χρησιμοποιεί την αριστερή και το μεσαίο μελίσσι χρησιμοποιεί την είσοδο στο πίσω μέρος. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστούμε έναν τροφοδότη οροφής ώστε να τις κρατάμε χωριστά μεταξύ τους και να τις τροφοδοτούμε ανεξάρτητα με σιρόπι και βανίλια.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال