Η σημασία της σωστής θερμοκρασίας της κυψέλης : Και ειδικά τον Μάρτιο


Ο Μάρτιος είναι μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για τη διαχείριση της θερμοκρασίας των κυψελών, ως μελισσοκόμος, έχω καταλάβει τη σημασία της σωστής θερμοκρασίας της κυψέλης και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία της κυψέλης  στην επιβίωση ολόκληρου του σμήνους . Ο Μάρτιος είναι σημαντικός μήνας στην μελισσοκομική σεζόν , καθώς οι μέλισσες αρχίζουν να γίνονται πιο δραστήριες και ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για την σημασία της σωστής θερμοκρασίας της κυψέλης . 

Οι μέλισσες είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές της θερμοκρασίας και το σώμα τους έχει εξελιχθεί ώστε να ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία της κυψέλης , οι μέλισσες χάρη στα φτερά τους μπορούν να μειώσουν η και να αυξήσουν την θερμοκρασία της κυψέλης . Το κάνουν αυτό ανεμίζοντας τα φτερά τους όλες μαζί .Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για μια υγιή κυψέλη είναι περίπου 34-36 βαθμούς κελσίου . Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από αυτούς τους βαθμούς η ανάπτυξη του μελισσιού πάει πίσω καθώς και η παραγωγικότητα του .

Τον Μάρτιο, οι καιρικές διακυμάνσεις μπορεί να δυσκολέψουν τη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας στην κυψέλη.Τη μια μέρα μπορεί να κάνει ζέστη και την άλλη μπορεί να έχει αρκετό  κρύο. Ως αποτέλεσμα, οι μελισσοκόμοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στην παρακολούθηση της θερμοκρασίας και στη λήψη μέτρων για τη ρύθμισή της. Εάν η θερμοκρασία μέσα στην κυψέλη είναι πολύ χαμηλή, οι μελισσοκόμοι μπορούν να παρέχουν πρόσθετη μόνωση για να κρατήσουν τις μέλισσες ζεστές. Πχ κηρόπανο . Αλλά σε περίπτωση που ο καιρός είναι πολύ καλός και έχουμε κηρόπανο και έχουμε σφραγίσει αεραγωγούς κλπ. το χειμώνα για το κρύο πρέπει να προβούμε σε ενέργειες και να τα αφαιρέσουμε όλα ώστε να μην ανεβεί πολύ η θερμοκρασία μέσα στην κυψέλη .

Η προσωπική μου εμπειρία με τη διαχείριση της θερμοκρασίας της κυψέλης με έχει διδάξει , ότι πρέπει να κάνουμε τακτικούς ελέγχους όλο το Μάρτιο , καθώς είναι ένας κρίσιμος μηνάς για την μελισσοκομία . Και οι κινήσεις που θα κάνουμε θα της βρούμε μπροστά μας σε όλη την σεζόν . Οπότε η συμβολή που σας δίνω από την μεριά μου εγώ είναι , Βλέπεται το καιρό σε διαφορά site και εφαρμογές , μακροπρόθεσμα και φτιάξτε ένα πλάνο για το τι θα κάνετε . Μην αφαιρέσετε τα κηρόπανα αρχές Μάρτιου η μην δώσετε νωρίς πάτωμα χωρίς να είναι το μελίσσι δυνατό και με κηρόπανο να κρατήσει την θερμοκρασία στην κυψέλη . Και πλαίσια το Μάρτιο τόσα όσα χρειάζεται .




 

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال