Τσιμπήματα μέλισσας και ο μελισσοκόμος: Κατανόηση, μετριασμός και προετοιμασία για τους κινδύνους

 


Οι άνθρωποι είναι περίεργοι για το πόσο συχνά τσιμπούν οι  μέλισσες τους μελισσοκόμους και αν πονάνε και πως το αντιμετωπίζουν . Γενικά οι μελισσοκόμοι δέχονται αρκετά τσιμπήματα από της μέλισσες , καλό θα ήταν να τα αποφεύγουμε καθώς μπορεί αυτό ακόμη και μετά από καιρό να προκαλέσει αλλεργικό σοκ . Και σίγουρα πονάει όπως σε όλους όταν τους τσιμπάει μέλισσα. Απλά με το καιρό παθαίνουν ανοησία και δεν πρήζονται πχ στα χέρια πόδια κλπ . Σε ευαίσθητες περιοχές , πρόσωπο , χείλη , μάτια κλπ. πρήζεται πολύ ακόμα και στου μελισσοκόμους.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα τσίμπημα μέλισσας είναι μια μικρή ταλαιπωρία. Μπορεί να προκαλέσει κάποιο αρχικό πόνο, οίδημα και κνησμό που μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, τα τσιμπήματα μέλισσας έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη δική σας ευαισθησία στα τσιμπήματα και να εκπαιδεύετε τους άλλους που μπορεί να βρίσκονται κοντά στις μέλισσές σας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αντιδράσεις στα τσιμπήματα της μέλισσας μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Μερικοί μελισσοκόμοι αναφέρουν ότι το τακτικό τσιμπήματα μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις των τσιμπημάτων, ενώ άλλοι λένε ότι οι αλλεργίες στα τσιμπήματα μπορεί να αναπτυχθούν με την επανειλημμένη έκθεση. Η επιστήμη εδώ είναι πολύπλοκη και είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν γιατρό για να κατανοήσετε καλύτερα πώς μπορεί να αντιδράσει το σώμα σας.

Οι μέλισσες τσιμπούν για κάποιο λόγο - για να υπερασπιστούν την κυψέλη τους ή τον εαυτό τους.Είναι σημαντικό να σεβόμαστε την αμυντική φύση των μελισσών και να αποφεύγουμε να τις ενοχλούμε άσκοπα.Οι κηφήνες δεν έχουν κεντρί και οι βασίλισσες συνήθως δεν έχουν την τάση να τσιμπούν. Δεν έχουν κεντρί και οι βασίλισσες συνήθως δεν έχουν την τάση να τσιμπούν.

Ένα τσίμπημα μέλισσας δρα τρυπώντας το δέρμα και εγχύοντας δηλητήριο, που είναι αυτό που προκαλεί τον αρχικό πόνο. Ωστόσο, το αγκαθωτό κεντρί μιας εργάτριας μέλισσας προκαλεί επιπλέον πόνο και πρήξιμο καθώς η μέλισσα απομακρύνεται. Το δηλητήριο πυροδοτεί επίσης μια ανοσολογική απόκριση, γι 'αυτό η πληγείσα περιοχή πρήζεται και έχει φαγούρα.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال