Θεραπεία Μελισσών με Οξαλικό Οξύ: Ο Σωστός Χρόνος και Μέθοδος


 

Πότε Κάνουμε Θεραπεία με Ταινίες Οξαλικού Οξέος

Φίλοι μελισσοκόμοι, πολλές φορές έχω λάβει ερωτήσεις σχετικά με το πότε πρέπει να πραγματοποιούμε θεραπείες στα μελίσσια μας και ποια μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική. Αποφάσισα, λοιπόν, να μοιραστώ τις δικές μου εμπειρίες και τη μέθοδο που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, ώστε να διατηρώ τα μελίσσια μου καθαρά από βαρρόα και υγιή.

Η Μέθοδος μου

Κατ’ αρχάς, χρησιμοποιώ μόνο ταινίες οξαλικού οξέος. Προτιμώ αυτή τη μέθοδο αντί για φάρμακα, καθώς τα τελευταία μπορούν να αφήσουν κατάλοιπα στα κεριά, τα οποία μπορεί να περάσουν και στο μέλι. Επίσης, αποφεύγω την εξάχνωση του οξαλικού οξέος, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Χρονοδιάγραμμα Θεραπειών

  • Πρώτη Θεραπεία: Πραγματοποιώ θεραπεία πριν από την άνοιξη, χρησιμοποιώντας ταινίες οξαλικού οξέος. Παρόλο που κάνω θεραπεία και το Δεκέμβριο, όταν τα μελίσσια είναι χωρίς γόνο, η θεραπεία πριν την άνοιξη με διασφαλίζει ότι τα μελίσσια θα είναι καθαρά και έτοιμα για ανάπτυξη.

  • Δεύτερη Θεραπεία: Λίγο πριν από τις ζέστες του καλοκαιριού, συνήθως τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, για να διασφαλίσω ότι τα μελίσσια ξεκινούν το καλοκαίρι σε καλή κατάσταση.

  • Τρίτη Θεραπεία: Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου τα μελίσσια να είναι καθαρά και έτοιμα για την έκθεση γόνου πριν το χειμώνα.

  • Τέταρτη Θεραπεία: Τον Δεκέμβριο, όταν τα μελίσσια είναι συγκεντρωμένα σε μελισσόσφαιρα και χωρίς γόνο, για να εξασφαλίσω ότι παραμένουν υγιή.

Αποτελεσματικότητα των Ταινιών

Χρησιμοποιουσα τις ταινίες οξαλικού οξέος υπερύψηλης καθαρότητας του τον κ. Σιδέρη Τσιμίνη, που περιέχουν φυτική φαρμακευτική γλυκερίνη, οι οποίες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη διαχείριση της βαρρόα. Πλέον δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλα μπορειτε να εποικηνωσετε με τον κυριο Τσιμινη να σας συμβουλεψει για το τι να κανετε. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook: Τσιμίνης μελισσοκομία.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال